НОВОСТИ

Состојба на патишта

25.10.2021

Известувања на службата за помош и информации на АМСМ

Мој Пријател

25.10.2021

Совети за твојот дом, возило, патување

ВОЗБУДЛИВИ ДВЕ НЕДЕЛИ НА 10. VIG KIDS CAMP

05.08.2019

Околу 500 деца од 23 различни европски земји се вратија дома со импресии од незаборавните две недели учествувајќи во разновидните програми на 10от по ред Детски камп, што Виена Иншуренс Груп традиционално го организира за дечињата на своите вработени. Низ многу спортски активности, забава и игри најмладите стекнаа нови пријатели и се дружеа во четирите кампови лоцирани во Стреберсдорф во Виена, Вагрејн во Салцбург, Сибоден во Каринтија и Марија-Ланковиц во Стирија.

ПРВО ЦЕЛОСНО ДИГИТАЛНО ПРИЈАВУВАЊЕ ШТЕТИ ВО МК

04.04.2019

Винер Осигурување на почетокот на Април го пушти во употреба првото софтверско решение на осигурителниот пазар во државата кое нуди целосно дигитално пријавување на штети. Отсега клиентите на Винер Осигурување имаат можност преку своите компјутери и смартфони да пријават секаков вид на штета, на лесен и едноставен начин и во кое било време, со истовремено единствена можност за увид во статусот на пријавената штета. Онлајн пријавата на штета се врши преку мобилната апликација Winner Osiguruvanje

Реизбрани членовите на Управниот одбор на ВИНЕР

06.02.2019

Долгогодишни континуирани позитивни резултати, препознатливост на ВИНЕР како лидер на осигурителниот пазар, висок степен на професионалност на менаџментот, одржување на ниво на професионална култура на вработените со фокус на посветеност на клиентот и генерирање на резултати, беа силен мотив Надзорниот одбор на Винер – Виена Иншуренс Груп повторно да ја даде довербата на сегашните членови на Управниот одбор на ВИНЕР.

Одржан VIG Management Summit 2018

03.12.2018

Пред неполни две недели беше одржан дводневниот Самит на менаџери на ВИГ во Виена, Австрија, на кој присуствуваа членовите на Управниот Одбор на Винер како компанија која иако е мала во споредба со останатите во групацијата, е навистина почитувана поради извонредните резултати кои ги остварува. Конференцијата се одржа во историската зграда позната како куќа на домовите на Долна Австрија, палатата Niederösterreich.

Интервју на д-р Зоран Нарашанов за Xprimm Романија

22.11.2018

„Изминативе 10 години успеавме да креираме интелигентни и рационални осигурителни решенија за нашите клиенти и да ја освоиме нивната доверба преку нашата супериорна услуга, професионалност, посветеност и етика. Постојано ја зголемуваме нашата продажна мрежа, одржувајќи 90 филијали на територијата на Македонија и продолжуваме да ги услужуваме клиентите на најдобар можен начин, затоа што тие се во нашиот секојдневен фокус“ - изјавува нашиот Генерален Директор, Зоран Нарашанов, во интервјуто за сп

Незаборавен камп за дечињата на вработените во ВИГ

09.08.2018

Запазувајќи ја традицијата, Виена Иншуренс Груп и оваа година организираше незаборавно дружење за дечињата на вработените во групацијата, во четирите австриски кампови: Стререберс - Виена; Вагрејн - Салцбург; горниот австриски град Лод Гојсерн, и Зеходен - Каринтија. Деновите на децата од 23 националности беа исполнети со многу авантури, спортски и забавни игри, егзотични искуства, но и едукативни активности.

VIG Xelerate

20.07.2018

Водени од директивите на Vienna Insurance Group за дигитална трансформација на компаниите во рамките на целата групација, Винер Осигурување го прифати предизвикот на програмата VIG Xelerate и изработи бизнис план за софтверско решение кое ќе им понуди понапреден и истовремено безбеден, лесен и брз пристап на клиентите до услугите на компанијата.

ВИНЕР–ЛИДЕР ВО БРЗА И ЕФИКАСНА ОБРАБОТКА НА ШТЕТИ

07.03.2018

Поставени нови стандарди во обработката и исплатата на штети на домашниот осигурителен пазар. Водејќи се од важноста на навремена, брза и реална исплата на штети, како и од нашата мисија да бидеме пример за стандардите на стручност, професионалност и етичност на пазарот, горди сме што сме лидери во ефикасноста на обработка и исплата на штети настанати од пожар и други опасности и што воведуваме нови стандарди на домашниот осигурителен пазар.

Празничен прием на ЕБА – Винер и бизнис заедницата

26.12.2017

На 19.12.2017 година, Европската бизнис асоцијација чиј Претседател е Претседателот на УО на Винер – Виена Иншуренс Груп АД Скопје, д-р Нарашанов, организираше прием по повод новогодишните и божиќните празници.

Детскиот Камп на ВИГ заврши

07.08.2017

Изминатите две недели, околу 500 деца на вработените од компаниите под закрила на Виена Иншуренс Груп, се дружеа, се забавуваа и посетуваа работилници во рамки на веќе традиционалниот ВИГ Камп за деца кој се оддржува во Виена и околината.

Средба на ЕБА предводена од д-р Нарашанов

11.07.2017

На 29.06.2017 година, Европската бизнис асоцијација раководена од д-р Нарашанов, Претседател на УО на Винер – Виена Иншуренс Груп АД Скопје, имаше средба со економскиот тим на Владата на РМ предводен од вицепремиерот за економски прашања, д-р Кочо Анѓушев и Министерот за финансии во Владата на РМ, д-р Драган Тевдовски.

Дежурна филијала на Винер со работа до 19 часот

09.06.2017

Почнувајќи од понеделник, 12.06.2017 година, филијалата на Винер Осигурување на бул. Борис Трајковски бр. 165, веднаш до техничкиот сервис на ПСС ќе работи со продолжено работно време – од 08:00 до 19:00 часот секој работен ден, како и од 08:00 до 15:00 часот во саботите.

Винер Осигурување со речиси 50% зголемен профит

05.05.2017

Акционерското друштво за осигурување Винер – Виена Иншуренс Груп информираше дека по фантастичната 2016 година во која забележале рекордни 800 милиони денари полисирана премија, компанијата продолжува со одлични остварувања и во 2017 година. По сумирањето на деловните резултати од Q1 од оваа деловна година, од Винер соопштија дека ја зголемиле профитабилноста за речиси 50% споредено со првиот квартал од минатата година.

Нови филијали на Винер ќе работат и во сабота

03.03.2017

Винер осигурување како компанија е целосно посветена на континуирано обезбедување на супериорна услуга за клиентите, што подразбира и приспособливост на работното време на нивните можности. Од таа причина, уште неколку филијали на Винер го проширија своето работно време и на сабота со цел да бидат уште подостапни за клиентите.

Винер доби признание за Најдобар бренд за 2016

21.02.2017

Во изборот на Најпопуларните брендови за 2016, кој се оддржа на 17.02.2017 во ресторанот „Гламур“ во Битола, компанијата Винер Осигурување ја доби наградата за најпопуларен бренд меѓу осигурителните компании. Изборот традиционално го организираше Телевизија Орбис од Битола, а настанот беше посетен од голем број видни личности од Битола и регионот.

© 2019 Winner. Сите права задржани.